Nieuw seizoen begonnen!

LOGO MOIRANa een lange zomer gaat op vrijdag 18 augustus het nieuwe schaakseizoen weer van start. Eindelijk! We beginnen met een inloopavond, met – naar keuze - snelschaak of rapidschaak. Een prima gelegenheid om warm te spelen, en voor nieuwe leden en belangstellenden om kennis te maken met de vereniging. Op 25 augustus begint de interne competitie met de eerste ronde. Een week later begint ook het jeugdschaak weer, meteen met de massakamp tegen de senioren op 1 september. Eind september volgt het vierkampentoernooi. Speeldata: vrijdag 22, dinsdag 26 en vrijdag 29 september.

Wil je meer info over de club? Mail dan naar wedstr@moira-domtoren.nl of kom langs op vrijdagavond.

Hans Sandbrink Memorial op 2 september

SV Paul Keres organiseert op zaterdag 2 september de 14e editie van het Hans Sandbrink Memorial. Hans – hij overleed begin 2002 op 43-jarige leeftijd – was een markante schaker die veel voor het Utrechtse schaakleven heeft betekend. Sinds 2004 wordt Hans met herdacht met het naar hem genoemde toernooi, dat zich kenmerkt door de gezellige en ongedwongen sfeer. En zich natuurlijk uitstekend leent om te checken of het schaken na de zomerstop nog op peil is.

De details: 7 ronden Zwitsers, 20 minuten per persoon per partij, één grote groep, prijzen in natura. Speelzaal is het USG (IBB-laan 7), aanmelden om 10:00, start om 10.30, deelname kost 5 €. Aanmelden kan via voorzitter@paulkeres.nl.

55e Vierkampentoernooi

Utrecht SchaakclubHet altijd spannende en gezellige Vierkampentoernooi van Moira-Domtoren komt er weer aan. Leuk voor alle schakers, van huisschaker tot de echte crack onder de clubschakers. Speeldata zijn: vrijdag 22 september, dinsdag 26 en vrijdag 29 september. De formule: vier spelers van ongeveer gelijke sterkte strijden om het kampioenschap in hun groep. Per groep zijn er twee prijzen te winnen.

Ook meedoen? Meld je gauw aan op wedstr@moira-domtoren.nl. NB: in verband met de publicatie van de conceptindeling op dinsdagavond 19 september vriendelijk verzoek om je in te schrijven vóór 19 september 20.00 uur.

Speelzaal: Rode Kruisgebouw, Koningsweg 2, Utrecht tel. 030-2521244
Speeldata: vrijdag 22, dinsdag 26 en vrijdag 29 september 2017
Aanvang: 19.30 uur op elke speelavond (gaarne uiterlijk 19.15 aanwezig)
Formule: Indeling op sterkte in groepen van vier
Speeltempo: 1 uur 50 min. + 10 sec. per zet
Kosten: 8 €
Prijzen: 2 prijzen per groep

Bijzonderheden:
- ook van harte aanbevolen voor thuisschakers
- de resultaten worden doorgegeven aan de KNSB-ratingcommissie

Vervoersplan met trein en bus of fiets:

  • vanaf CS stadsbus 12 richting Uithof of 41 richting Wijk bij Duurstede; halte Rubenslaan, of lijn 3 of 4 (richting en halte F. Andrealaan), ter hoogte van IBB-flat Kranenburgerweg in slaan (= linksaf met het gezicht naar de stad), gebouw aan einde van de straat aan rechterhand (bij overweg), ingang aan zijde spoorlijn
  • vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn (ca. 10-15 minuten): loop richting Ledig Erf via Wester- of Oosterkade. Aan einde rechtsaf, Gansstraat uitlopen, na voormalige overweg direct links
  • plan hier je fietsroute (OV-fietsje huren kan o.a. op Smakkelaarsveld of op station Vaartsche Rijn).

Met eigen auto:

  • vanaf het stadion richting centrum Stadionlaan, vervolgens Rubenslaan en ter hoogte van IBB-flat linksaf de Kranenburgerweg in slaan; gratis parkeren op het terrein, betaald in de buurt.

Zomerschaak Utrechtse schaakverenigingen

Zomeravondcompetitie_2017Voor alle schakers uit Utrecht (en omgeving) die in de zomerstop van hun club hun wekelijkse partij niet willen missen, wordt deze zomer opnieuw de Zomeravondcompetitie georganiseerd door De Rode Loper, Paul Keres en Moira-Domtoren. Elke woensdagavond van 5 juli t/m 16 augustus! De Utrechtse zomeravondcompetitie is zo vrijblijvend als je zelf wilt: je kunt per avond beslissen of je meespeelt. Aanmelden vóór 19.45 aan de zaal garandeert een plaats. De indeling wordt om 20.00 uur gemaakt. Het speeltempo is 1½ uur p.p.p.p., dus na afloop is er ruim tijd om onder het genot van een drankje te snelschaken of je partij te analyseren. De sfeer is zomers gezellig, en elke ronde zijn er prijzen te verdienen. Lees verder

Kampioenen 2016-2017

SGS-team 2Met een grootse score van 17 punten uit 21 partijen is Daan Schönberger opnieuw clubkampioen geworden: 14 winstpartijen, 6 remises en slechts 1 nederlaag! Tweede werd Albertus ten Hertog met 10,5 uit 17. In de strijd om de meeste gespeelde partijen won Frans Jacobs (31 stuks) nipt van Bertus van Zwam en Ricardo Heins (beiden 30).

In het nieuwe seizoen begint de competitie weer op de laatste vrijdag van augustus. De eerste clubavond is al op 18 augustus! Lees verder