Daan aan kop na zesde rapidronde

sterke interne competitie schakenVoor de zevende keer organiseert Moira-Domtoren het Open Rapidkampioenschap van Utrecht. Op de tweede speelavond scoorde Daan Schönberger 3 uit 3 en versloeg ook Erik Janse, tot dan toe nog in het bezit van de volle 100%. Daan leidt nu met 5,5 uit 6, daarna volgen Erik (5 punten) en Bram Beijer en Dies de Dreu (4,5). Kijk hier voor de bijgewerkte stand. In de prijzen vielen deze avond verder Albertus ten Hertog (100% avondscore), Elmer van Veenendaal en Henk van Lingen (beste gastspelers). De prijs voor de deelnemer met de meeste RAPID-letters in zijn voornaam ging ex aequo naar Daniël Andel en Casper van Hussen (beiden 3 uit 5).

Volgende speelavond: vrijdag 9 februari a.s.! Ook dan is iedereen weer van harte welkom. Nieuwe deelnemers starten met 3 punten.
Lees verder

Het achttal speelt opnieuw met z’n zessen….

Frans en Ben aan bord 8 in het volle licht

Frans en Ben aan bord 8 in het volle licht

Onze eerste teamwedstrijd speelden we gedwongen door tweemaal NO van de tegenstander met zes schakers. Maandag 6 november zaten er voor de tweede keer maar zes spelers achter het bord. MDT 4 speelde tegen het tweede team van de Zuilichem-Zaltbommel Combinatie ….dus in Nieuwaal. In het donker rijdend waan je je daar echt in de binnenlanden. Na het gebruikelijke vertrek van het Rode-Kruisgebouw met twee auto’s waren we elkaar in Utrecht al kwijt, maar we kwamen elkaar bij het Trefpunt in Nieuwaal toch weer tegen. Zeker, met zes spelers. Hoe dat zit? Op verzoek van ZZC 2 werd er in Utrecht vooruit gespeeld op vrijdag 27 oktober. Tony van ons team kon niet op maandag 6 november, dus dat was vlug geregeld. Toen kwam op 26 oktober het verzoek om ook een tweede par­tij vooruit te spelen. Dat kwam ons goed uit, want we kwamen voor de reis naar het zuiden nog één speler te kort: David Koops bleek te kunnen. Dit vooruitspelende tweetal zadelde ons op met een punt voorsprong toen wij maandag in het donkere zuiden de schaakklokken startten.
Lees verder

Ed opnieuw snelschaakkampioen

BigEdvBRam

Foto: Tom Rose

Het snelschaak-kampioenschap van Moira-Domtoren 2017 is gewonnen door … Ed van Eeden! Daarmee prolongeert de voorzitter van Oud-Zuylen Utrecht zijn titel, want ook vorig jaar werd Ed kampioen, toen na een barrage tegen Daan Schönberger. In kwalificatieronde ging het nog wat stroefjes (twee puntjes laten liggen),  maar in de finale was Ed ouderwets op dreef en stond slechts twee halfjes af. Daan werd tweede, ex aequo met Bram Beijer met 4½ uit 7. De B-groep was een prooi voor Dies de Dreu, de C-groep ging naar Suleyman Suleymanov.