Rapid: Daan stevig aan kop

sterke interne competitie schakenOp de derde speelavond van het Open Rapidkampioenschap van Utrecht deed Daan Schönberger goede zaken, met in de eerste ronde een benauwde ontsnapping tegen Albertus ten Hertog, daarna twee overtuigende overwinningen op Kees Verweij en Kees Pafort. Daan gaat nu aan kop met 8,5 punten, naaste concurrent Erik Janse heeft 7 punten, het peloton volgt op nog 1 puntje afstand. Klik hier voor de actuele stand.

De prijzen voor de beste nieuwe deelnemers gingen ditmaal naar Erwin de Kleijn en OZU-voorzitter Ed van Eeden. Volgende ronde: 2 maart. Dan kunnen ook de spelers van het tweede team weer meedoen, die ditmaal voorrang moesten geven aan een teamwedstrijd tegen Houten (en nog wonnen ook!). Ook dan is iedereen weer van harte welkom: clubschakers en jeugdschakers, maar ook thuisschakers en internetschakers. Behalve voor de avondwinnaars is er ook wederom een prijs te winnen voor de beste nieuwe deelnemer. Nieuwe deelnemers starten met 3 punten. Lees verder

De Boomgaard wint Schoolschaak 2018

schoolschaken2018

Foto’s met dank aan de fotografen van Magnus Leidsche Rijn

Op zondag 21 januari organiseerden SV Magnus Leidsche Rijn, Moira-Domtoren en Oud-Zuylen Utrecht het jaarlijkse schoolschaakkampioenschap voor basisscholen in Utrecht. Een belangrijke datum op de kalender voor het Utrechtse jeugdschaak, want de ervaring leert dat het schoolschaken vaak een opstapje is naar clubschaak. Op zo’n middag ontdek je namelijk hoe leuk en spannend schaken kan zijn. Opeens begrijp je het spel veel beter en wil je een kijkje nemen bij een echte schaakclub. Zo begint het, menig schaker kan erover meepraten. Lees verder

MDT 4 koploper? We gaan ervoor!

 

Waar zijn de tegenstanders?

Waar zijn de tegenstanders?

We winnen onze eerste wedstrijd van 2018 met miniem verschil, maar staan niettemin wel aan de kop van groep 2C in de SGS-competitie. Er is in onze groep overigens nog een team met één team-punt minder, maar ook een wedstrijd min­der gespeeld. Ik proef bij onze spelers de spirit: we gaan voor de koppositie. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen, dat onze volgende tegenstanders niet de minsten zijn. Maar wie weet wat er nog gaat gebeuren: we hebben de smaak te pakken.
Lees verder

Workshop mentale vaardigheden

OZUMaandag 29 januari geeft schaakcoach en FM David van Kerkhof een workshop over ‘mentale vaardigheden’ in het schaken. De avond start om 20:00u (inloop vanaf 19:45u) en duurt tot 22:15u. Locatie: Denksportcentrum Dijckzigt, Boorstraat 107, Utrecht.

Aan bod komt in ieder geval:

- Doelen stellen: hoe stel je doelen die je motiveren en uitdagen?

- Aandacht en concentratie: hoe kun je dit verbeteren om je fouten te minimaliseren? Lees verder